Setti Wessels - Youtube

(Een selectie van films ook beschikbaar in het Spaans, Frans, Chinees, Indonesich, Koreaans, Thai, Sinhala en Vietnamees)

 

 

“Met grote dankbaarheid aan de zeer gerespecteerde 

Pa Auk Tawya Sayadaw voor het onderwijzen van de Visuddhi Magga -

 “Het Pad van Reiniging”; onvermoeibaar en zonder terughoudendheid.” 

 

Weten en Zien: Wijsheid zonder Grenzen

 

Nederlands Try-Out (met hoofdstukken): https://youtu.be/Q-ZLCYKZoxk

Oude versie: Schets van een Buitengewoon Man https://youtu.be/3kQrthYGgqk

 

Video 01:43 minuten

 

In het Pa Auk Klooster in het Bos in Myanmar wordt aan meer dan duizend mensen van over de hele wereld eerst 40 concentratietechnieken aangeleerd om in staat te zijn de ultieme realiteiten van Lichaam en Geest (Rūpa en Nāma) vanuit hun eigen ervaring te kunnen onderzoeken - op het niveau van subatomaire deeltjes.

 

Daarop volgt de beoefening van Wederzijds Afhankelijk Ontstaan en Inzichtsmeditatie (Vipassanā), zoals beschreven in “Het Pad van Reiniging" (Visuddhi Magga), een 1500 jaar oude samenvatting van de Pāli teksten. Dit is het erfgoed van de ver-rijkende praktische kennis, zoals die oorspronkelijk onderwezen werd door de Boeddha Gotama.

 

 In detail te leren over het zesde zintuig - het "licht van wijsheid”, voortgebracht door een geconcentreerde geest die teruggevonden wordt in de hart-basis, kan voor mensen op zoek naar waarheid een ervaring zijn die hun leven ingrijpend verandert.

 

Zeldzaam beeldmateriaal van de zeer Gerespecteerde Pa Auk Tawya Sayadaw, die Vipassanā en Wederzijds Afhankelijk Ontstaan in het Engels uitlegt, gecombineerd met illustraties (waterverf, animatie) door een kunstenares/architecte, maken deze subtiele en diepzinnige kennis meer toegankelijk en bieden ook niet-beoefenaars kijkplezier..

 

 

© Copyright Setti Wessels Een gift, niet te koop Myanmar 2017 

Uit respect voor de kennis die na 2500 jaar nog steeds in Pa Auk overgedragen wordt.   

 

 

 

 

 

De Intrede / Ordain

 

Nederlands/Engels: Pa Auk Tawya Salin https://youtu.be/ocrExgy43QI

Video 39 minuten

 

Een mooi en inspirerend verhaal over intreding, op vier dagen gefilmd, en speciaal bewerkt voor diegenen die vrezen dat de inzichten van vrede, geluk en gulheid van de Boeddha aan het verdwijnen is: het is nog lang niet zover!

 

In de nieuwe Pa Auk Tawya vestiging in Salin (het Klooster van het Sala Bomen Bos) traden 91 kinderen voor een week in als novice monnik en non om meditatie en het onderricht van de Boeddha te leren. Vijf Bhikkhus traden in op enkele kilometers daar vandaan, in de Sima Hal in open lucht. 

 

De monniken gaan elke morgen rond in de nabij dorpen om giften van eten te ontvangen (Pindapāta). Ze waren zo blij een eenvoudig leven te kunnen leiden zoals in de tijd van de Boeddha, dat ze besloten niet uit te treden - de meesten zullen blijven tot op het einde van de twee maanden durende schoolvakantie!

 

Myanmar 2017 

 

 

 


The Most Venerable Pa Auk Tawya Sayadaw:

4 months Meditation Retreat Maymyo 2012/2013